Saturday, March 30, 2013

Bahaya Air Botol dalam Kereta





petang yang mengantuk ni iqa teringin nak share pada korang satu info !
khususnya buat semua yang bergelar wanita !
tolong ambik berat perkara ini !!

 Air dalam botol plastik di dalam kereta anda, sangatlah merbahaya!!!! Dengan cara inilah Sheryl Crow 

mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen Show dan mengatakan perkara yang sama. Perkara ini 

telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara, terutamanya di Australia.



Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam kereta. Hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang boleh menyebabkan kanser payudara.
Jadi sila berhati-hati dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam kereta, dan share perkara ini untuk pengetahuan rakan-rakan anda. Maklumat seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebaik mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca. Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

Seperti yg kita sedia maklum, di dalam Islam ada menyatakan air terbahagi kepada 4 dan salah satunya ialah air musyammas iaitu air yang terdedah kepada matahari sememangnye tidak elok diminum kerana kebarangkalian blh bertukar kepada racun. 
Waallu a'alam..
Jadi.. renung2kan.

sedikit perkongsian di petang sabtu !
ikhlas dari hati iqa ^^



SUKA BACA? SILA LIKE DAN KOMEN =)

Comments
7 Comments

7 comments:

Princess Syazliyana said...

oooo thanks share :)

Princess Syazliyana said...

oooo thanks share :)

Aina Areen said...

nice info :) thanks

Shaqir Ir Manz said...

oh nice info... skrg ni slalu guna eco-bottle je.. x yah beli air mineral dah kalau keluar jalan2... :)

Nurfaezah Abdullah said...

true3 :)

cik amal said...

hal ni amal baru jer tahu tadi kt fb.. bahaya jugak kn... btw amal follow sini

Fadzilah Hamizah said...

wah, baru tau... thanks share... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...