Thursday, March 28, 2013

Mana Nak Cari Kod PUK !!!


ni lah jadiknye bila tangan tu MENGGATAL !
T____T

akibat kegatalan tangan maka iqa punya simcard tetibe mintak kod puk .
kod puk tu mende ? alah yang dekat simcard tulah, sebelum korang cabut tu kan, ha kat situ ada !
senang jer kan ?? memang senang kalau card tu masih ada .
andai kata korang beli no 5 tahun yang lalu , masih adakah lagi ?
tabik skru lah !!!!

huwawawa ... sob3 .. 
dengan gelojoh iqa pun tanyalah dengan pakcik google dan bermacam solution dia bagi !

dan yang paling mudah adalah 
korang g je kat link bawah ni , korang tanya je kat depa pe korang punya kod puk ,

sertakan no tel alternatif untuk mereka menghubungi korang dan sertakan no tel yang kena block tu.
nanti diorang akan call dan minta ic, pastu korang akan dapat PUK tu !
mudah ajeee....

iqa pun dah cube dah ! ^^
TAPI !
tengah malam tadi . erkk. takde orang layan dah ~
lepas tu iqa pun , iqa pun, try and error sampailah "SIMCARD REJECTED"
gulpphhh ! apakah ?
andai itu takdirnya ~

finally ~

iqa pun bangun awal pagi .
pasal pe? pasal nak pergi celcom centre lah nak renew nombor !
haishh tak pasal-pasal .

taraaaa !!!! dapat sim baru kekalkan no lama .



fuhhh lega rasanya ! semalaman tanpa berhubung dengan sesape , naik kutu ! ^0^
hiks ! hiks !

*pengajarannya jangan gatal tangan, banyakkan sabar 
tak sabar inilah jadinya !



SUKA BACA? SILA LIKE DAN KOMEN =)

Comments
4 Comments

4 comments:

Waazin Aiman said...

tak iQa.. ada hikmatnya.. jika bukan kerana kegatalan tangan iqa tu.. entri ni tak ada kan.. kan.. komen2 pulak kat blog abg ye.. http://waazin.blogspot.com

Ieta Mat Saad said...

Tak pasal2 dah siap 1 entri kan? hehe... akak pernah juga jadi camtu. macam Iqa gakla. tp ms tu tak jd blogger lg... so takdela entri tentang ni. he...

nazrul safei said...

Tapi masalah say no tu tetiba daftar atas nama org lain...tak taw mcm mana leh jadi mcm tu

Anonymous said...

Kena bayar tak lepas dpt sim baru tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...