Friday, December 28, 2012

JANGAN !!!!!!!!!!


ok !!
malam ni nak main game !
iqa kata jangan so korang jangan buat ok ?? ^^

=
=
=

1. jangan baca ni !!

=
=
=
=
=
=
=
=
2. jangan klik apa-apa !

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
3. jangan scroll ke bawah !
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
4. lagi sekali jangan KLIK !!!!!
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
5. JANGAN MARAH !!! ^__^ hehe

haa ! apa pengajaran ??? =O
pengajarannya dengarlah cakap orang ! jangan buat apa yang dilarang ! ok? hehe
lagi satu ! 

fakta = otak manusia tidak boleh menerima perkataan jangan !
sebagai contoh bila iqa kata jangan korang still buat gak .
contoh lain ? bila kita cakap kat adik kita ,,
"dik jangan panjat" tapi makin tinggi dia panjat !
dik jangan malas ! tapi nak ke die dengar ?? ngee~~
ini adalah kerana otak kita tak boleh menerima perkataan negatif !
seperti jangan , tidak, no , anti dan sbgi ...

jadi apa kita nak buat ??
ubahlah cara percakapan !
dik kene rajin !!
barulah jadi rajin ! ^^
kalau cakap dik jangan malas !
otak tak dapat kesan perkataan jangan , tetapi hanya menangkap perkataan malas !
maka jadilah malas . .

iqa dapat info berdasarkan kem yang iqa sertai ^^ 
bukan suke - suki taw..
sama-sama kita amalkan !!!

sumber : 






SUKA BACA? SILA LIKE DAN KOMEN =)

Comments
1 Comments

1 comment:

Hatimi Tahirruddin said...

hehe nasib sy ikut arahan tu...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...