Friday, December 7, 2012

STPM susahlah !!!!!



STPM susah ??? YE!! memang susah kalaw kita tak usaha dan malas .
antara alasan popular orang tak mau amik STPM :

sebab STPM susah 

tapi pernah tak korang selidik ape kelebihan STPM?
sebenarnya STPM ni xlah susah mane . serius! tak tipu !
yuran pun murah je . mase belajar pun sekejap jer setahun setengah jer .
cikgu-cikgu pun caring hehehe .  . 

eh mane iqa tawu ni ???
TAWULAH !!
sebab iqa pun ex student STPM !

meh iqa cerita sikit pengalaman iqa .

mase memula iqa daftar sebagai pelajar STPM ,  iqa menghadapi pelbagai tekanan .
hampir stress dibuatnye . 
ramai orang tanye iqa nape amik STPM? Universiti dan kolej kan banyak ?
sampaikan parents iqa un terpengaruh dengar orang lain cakap .
diorang kate pelajar STPM ni tak bagus, susah nak masuk U,
 ramai yang gagal dan berhenti tengah jalanlah itulah inilah dan ape-ape tah lagi.
tapi ape yang iqa buat, just diam dan tutup telinge je .
waktu uh iqa tanam azam dalam diri iqa akan buktikan kat semua orang 
STPM tuh x susah!
STPM ada masa depan!
STPM adalah pilihan terbaik iqa!

kemudian beberapa bulan pun berlalu, dan 
tibalah masanya iqa menghadapi peperiksaan STPM sebenar.
Alhamdulillah ! 
berkat doa guru, ibu bapa dan usaha iqa sendiri , iqa dapat jawab dengan baik.
dan,,,,, serius nih!!!! tak susah pun!!!


ini lah subjek STPM yang iqa amik .
kenapa? cuak? banyak sangat ae?
hahahah!
memang banyak tapi tak semua pun iqa bace .
hanya suku dari setiap buku uh yang iqa kene engat .
belajar memang satu buku tapi sikit jer yang nak di engat .
senangkan ?????
hehehehe
sekarang iqa tengah tunggu result jer .
korang doakan iqa ye ?
doakan iqa dapat kejayaan yang cemerlang !
4 prinsipal A !!!

=)



SUKA BACA? SILA LIKE DAN KOMEN =)

Comments
6 Comments

6 comments:

MaleeMazlan said...

GudLuck mase amik result nnti..piqa sure boleh..opss!! Silap plak dy kt dlm ni nme timangan lain .. Iqa !! Hehe

Iqa Syafiqa said...

hehe! ok maleemazlan.. tq hahah!

Mohd Amirul said...

good luck ;)
anyway..ade tips tok hadapi STPM??
Myun amek STPM..agak cuak jugak sebab 1st sem exam mse tuh hampir2 tak boleh buat...:P

Iqa Syafiqa said...

@Mohd Amirul

myun ni STPM bawah eh? mcm pnh nmpk,, kite stu skolah ke? hehe
tips? erm,, rasenyer tips akak dah xleh gune sbb stpm kan dah tukar system,, akak guna cara biar kita study sikit tp yg sikit uh pstikan kite btol2 dpt kuasai.. juz that hehe


Mohd Amirul said...

@Iqa Syafiqa

a'ah...baru perasan...satu sekolah lah...hehe...
aww...tak pe...i'll try my best..hee..:3

*myun doakan akak dapat result yang terbaik :D good luck yerr ;)

Iqa Syafiqa said...

@Mohd Amirul hehe junior rupenyer!
ok! tq ye.. myun un gudluck jgk! all the best ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...